1. vorige
  2. volgende

President Santokhi per 1 juli voorzitter Caricom

President Chandrikapersad Santokhi is per 1 juli 2022 voor zes maanden Caricom-voorzitter. Als voorzitter van de Caricom zal hij de Staatshoofden Conferentie bijwonen en zich inzetten voor het versterken van de relaties tussen de verschillende landen binnen de regio.

In verband met Surinames voorzitterschap wordt de eerstvolgende staatshoofden conferentie van 3 tot en met 5 juli in Paramaribo gehouden. President Santokhi ontving de officiële felicitaties van onder meer Carla Barnett, secretary general van het Caricom Secretariaat.

“Het wordt een grote conferentie”, aldus president Santokhi, “We willen alle belangrijke organisaties erbij hebben, alle Surinamers, om als eenheid hierachter te staan.” Dit alles heeft volgens hem te maken met het opstellen van de gezamenlijke agenda. Onderwerpen als productie, integratie, het wegwerken van handelsbarrières en het productiebeleid zullen hier aan de orde komen. Caricom-regeringsleiders, andere staatshoofden alsook vertegenwoordigers van internationale instituten uit de regio zullen deelnemen aan deze conferentie. De voorbereidingen hiertoe zijn haast afgerond.

  1. caricom 4
  2. conferentie 4
  3. president 3
  4. santokhi 3
  5. staatshoofden 3