1. vorige
  2. volgende

Caribbean Games: Zaalvoetballers na karaktervol optreden in finale

PARAMARIBO — Na verschillende keren van bijna uitzichtloze situaties te zijn teruggeveerd, heeft de U23 zaalvoetbalselectie van Suriname zaterdagavond de finale van de eerste Caribbean Games gehaald. Op Guadeloupe werd het ‘lastige’ Trinidad en Tobago in een thriller met 8-7 verslagen. Suriname, dat de openingspartij met 6-1 won van het gastland, speelt zondag om half vier plaatselijke tijd tegen Cuba.

In de eerste helft nam Trinidad en Tobago een 3-0 voorsprong, maar de jongens van Derrick Garden en Gino Brandon vochten zich terug in de strijd en kwamen nog vóór de rust op gelijke hoogte: 3-3. De comeback was te danken aan onder anderen Archero Hoever (creatief spel) en Isaiah Josafath en Faustino Benali (met harde schoten).

Toch waren het de eilanders die in de tweede helft opnieuw weer het voortouw namen. Daarbij werd enorm geprofiteerd van de verdediging van Suriname die wegviel. Trinidad en Tobago nam daardoor een comfortabel lijkende 7-4 voorsprong. Echter, Suriname legde een enorme dosis vechtlust aan de dag en dompelde met vier goals na elkaar de tegenstander in rouw: 8-7. Vooral de Trinidadiaanse doelman had het moeilijk na het laatste fluitsignaal.

Andere sporten

Jeno Heyns miste op de 50 meter vlinderslag de bronzen plak. Hij eindigde als vierde in 25,79 seconden, na 25,65 te hebben gezwommen in de series. Jayhan Odlum-Smith van Saint Lucia werd kampioen in 24,80 seconden. Het zilver en brons waren voor Stephen Mulongo van Guadeloupe (25,04) en Mark Anthony Beckles van Trinidad en Tobago (25,68).

De Surinaamse basketballers kregen in de kwartfinales met 13-15 klop van Guyana. Daarvoor hadden ze de groepsfase afgesloten met een 14-21 nederlaag tegen Puerto Rico. Damian Despo, Sven Tojo, Chaïef Wielingen en Donyell Samson eindigden daardoor als derde in poule B. De medailles gingen naar drie landen, die allemaal van Suriname hebben gewonnen, te weten Dominicaanse Republiek (goud), Puerto Rico (zilver) en Guyana (brons).

Op de laatste dag van de Caribbean Games, zondag, komen de wielrenners Xavi Wadilie en Jorryn Simson in actie tijdens de wegwedstrijd. Volgens het initiële programma zou het parcours tussen de 110 en 125 kilometer lang zijn.

  1. suriname 5
  2. trinidad 4
  3. tobago 4
  4. caribbean 2
  5. games 2