1. vorige
  2. volgende

Keven Sporkslede: ‘We hebben onze missie gehaald: kampioen’

RÉMIRE-MONTJOLY — “We hebben onze missie gehaald en dat is het kampioenschap.” Woorden van Keven Sporkslede nadat hij het mannenteam van Yelyco aan het winnen van de titel hielp van het internationaal volleybaltoernooi van Montjoly. De captain maakte het kampioenspunt in de vroege ochtend van zondag in de beslissende vijfde set uit een smash, die de verdediging van rivaal Montjoly niet onder controle kon krijgen. De Surinaamse kampioen won het duel uiteindelijk met 3-2 (25-19, 25-21, 20-25, 19-25, 15-10).

De partij in Complexe sportif Freddie et Yvane Hardjopawiro in Rémire-Montjoly zat vol spanning maar ook drama. Montjoly kreeg naar het einde van de derde set een tegenslag toen Jean-Christi Coelho na een mislukte aanval met een kwetsuur aan de rechterenkel uitviel. De pijn was af te lezen op het gezicht van de Fransman, die de tranen de vrije loop liet en aangaf dat hij niet verder kon. Zelfs zijn zoon Tairiq, die hem kwam troosten, had medelijden.

“Het was een nogal zwaar geladen wedstrijd waarbij zelfs de arbiter niet door wilde fluiten”

Geladen wedstrijd

Vóór aanvang van de vijfde tevens laatste set dreigde hoofdarbiter Cedric Charron, die werd geassisteerd door Erika Toussaint, het duel niet verder te willen leiden nadat hij zich had boos gemaakt op spelers van Montjoly, die moeite hadden met zijn manier van leiding geven. Charron wilde verhaal halen bij Ulrick Saint-Cyr van Montjoly. Hij wilde niets horen van niemand en liep zelfs al weg. Het gelukte clubpresident Roselyne Salpatrier van Montjoly hem tot bedaren te brengen en het duel verder te leiden. “Mijn welgemeende excuses over het voorval”, aldus Charron tegen de krant.

“Het was een nogal zwaar geladen wedstrijd waarbij zelfs de arbiter niet door wilde fluiten”, merkt Yelyco-coach Verdy Getrouw op. “We hebben alles gehad”, vult Sporkslede aan. “We hebben vijf sets uitgespeeld. Er was spanning, drama maar ik ben blij dat wij aan het langste eind hebben getrokken.”

Iets goed maken

Sporkslede is vooral ingenomen met het feit dat de missie is gehaald “vooral na de laatste battle een week terug. We hadden iets goed te maken.” De Yelyco-aanvoerder doelt op het geleden verlies in de return all-Suriname finalepartij van 25 juni in Cayenne tegen rivaal Yellow Birds. Getrouw is tevreden met het resultaat. “Het zijn de jongens die het gepresteerd hebben. Het is voor mij nu tijd om even een volleybalvakantie in te lassen, tijd om op adem te komen.”

Sporkslede: “Ik moet sinds bepaalde oudere mannen niet meer in de hoofdmacht zullen meedraaien, het nieuwe tijdperk inluiden.” Hij heeft het moeten doen zonder routiniers als Furgil Ong A Fat, Antoine Vliet, Jermaine Lo Kioen Shioe en Clyde Fräser. Daartegenover is het succes mede te danken aan de nieuwe aanwinsten Avery Molijn, Isaiah Myr, Jullian Kartodikromo en de ervaring van Adyante Akiemboto, Quincy Kruydenhof, Casey Foe A Man, Marcel Krak, Xaviër Elburg, Zercinio Wilson en Emanuel Baumgard.

Getrouw kijkt terug op een redelijk goed georganiseerd evenement. ”Er waren wel wat ogen en haken zeker wat betreft het programma op de tweede speeldag. Mijn teams moesten drie wedstrijden na elkaar spelen, maar ik ben blij dat we ons erdoor geslagen hebben”, aldus de Yelyco-clubvoorzitter.

  1. montjoly 8
  2. - 6
  3. yelyco 4
  4. set 3
  5. duel 3