1. vorige
  2. volgende

Plooien binnen coalitie nog niet gladgestreken

Coalitietoppers zijn zaterdag bijeengekomen om te praten over de spanningen die ontstaan zijn, waarbij de ABOP/PL fractie te kennen heeft gegeven zelfstandig te zullen opereren. Ook is er gesproken over gronduitgifte, onder andere op Sabaku Village. Starnieuws verneemt dat door de drukke agenda van president Chan Santokhi rond de Caricomtop er weinig ruimte was om diepgaand over zaken die spelen, te vergadereng. De bijeenkomst wordt vrijdag vervolgd.

Opnieuw is aan de orde gekomen dat alle informatie door minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer over Sabaku Village en andere percelen moet worden toegezonden naar de president. Hij zal ze ook beschikbaar stellen aan De Nationale Assemblee. Hierover zijn harde afspraken gemaakt.

Vicepresident tevens ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk had aan Radio ABC gezegd dat de fractieleider Obed Kanapé zaken verkeerd had verwoord. Hij moest aangeven wat de knelpunten zijn in de coalitie, waarbij de ABOP haar standpunten onvoldoende terugziet. In plaats daarvan heeft Kanapé meegedeeld dat hij voortaan een zelfstandige fractie zal vormen, waarbij de standpunten door de fractie en niet door coalitiefractieleider Asis Gajadien zullen worden verwoord. Hij merkte nog op dat Gajadien geen verbindende persoon is.

Brunswijk had aangegeven dat deze zaak opgelost zal worden. Deze kwestie wordt vrijdag verder besproken.
  1. waarbij 3
  2. fractie 3
  3. sabaku 2
  4. village 2
  5. president 2