1. vorige
  2. volgende

Drugsverdachte veroordeeld

Kevin N. is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van SRD 250 of een hechtenis van twee weken. Hij heeft zich schuldig gemaakt door de Wet op Verdovende Middelen te overtreden. Hij werd op 22 april 2014 op heterdaad betrapt door de politie met in zijn bezit 166.5 gram marihuana en 29.8 gram cocaïne.

De politie was bezig met surveillance toen zij opmerkten dat de veroordeelde verdacht deed. Bij het zien van de politie verstopte hij de zak met de drugs snel in een container. De verdachte vertelde dat hij het bos zou ingaan met de drugs om die te gebruiken. Hij was bezig een ‘stickie’ te rollen toen de politie hem op de markt in Albina aantrof.

Een deel van de drugs, 70 gram, zou de verdachte toebehoren. De rest zou volgens hem zijn van een zekere ‘Homi’. Bij het zien van de politie zou ‘Homi’ zich uit de voeten hebben gemaakt. Bij de verdachte heeft de politie ook twee fijnwegers aangetroffen. Kevin N. verklaarde dat 70 gram van de marihuana van hem was en de andere van ‘Homi’. Rechter Marie Mettendaf merkte eerder op de rechtszitting op dat wanneer bij iemand drugs en een fijnweger worden aangetroffen, de persoon wordt verdacht van handel in dit spul.
Mettendaf voerde aan dat de veroordeelde zich ervan bewust was dat het hebben van verboden spullen voor zijn rekening zou zijn. De drugs is bij de veroordeelde aangetroffen en dan is hij de eindverantwoordelijke.
  1. politie 6
  2. drugs 5
  3. gram 4
  4. veroordeelde 3
  5. verdachte 3