1. vorige
  2. volgende

Topambtenaar Sportzaken om vage redenen weg

PARAMARIBO, 27 mrt – Michael Watson, de hoogste ambtenaar op het ministerie van Sport & Jeugdzaken, weet niet waarom hij weg moet. De ministerraad heeft zijn ontheffing bevolen, maar het besluit moet nog worden geformaliseerd. Officieel heet het ‘gewijzigde beleidsinzichten’.

Onder die vlag heeft al menig topambtenaar het veld moeten ruimen de afgelopen drie jaar. Watson , een carrièreambtenaar, wist op een of andere manier de dans te ontspringen. Nu is het dus toch zover met een aanleiding die ergens hangt. “Je moet je werk naar eer en geweten doen. Ik heb me altijd opgesteld als angstvrije adviseur. Als je merkt dat een minister een verkeerde weg opgaat, is het je plicht om je stem te laten horen”, zegt Watson tegenover de Times of Suriname.

Hoewel minister Ismanto Adna van Sport & Jeugdzaken de lippen stijf op mekaar houdt, lijkt persoonlijke wrijving dus mee te spelen. “Als ervaren ambtenaar is het mijn plicht om de minister wegwijs te maken en te begeleiden. Kennelijk wordt dit niet gewaardeerd”, aldus Watson. Hij wacht het formeel gedeelte nog af en blijft net zolang op post. Voor de afronding van is een presidentieel besluit nodig.

  1. watson 4
  2. minister 3
  3. ambtenaar 2
  4. sport 2
  5. jeugdzaken 2