1. vorige
  2. volgende

Alcoa maakt goede sier op WK 2014

Terwijl Suriname antwoord moet geven over zijn toekomstige relatie met de Suralco/Alcoa, pronkt de multinational tijdens het WK 2014 in zuiderbuurland Brazilië met zijn productenarsenaal. Alcoa heeft aangegeven dat hij verliezen lijdt door de verminderde vraag naar bauxiet. Daarnaast zou de multinational kampen met hoge productiekosten. En precies daar heeft de Alcoa Suriname gevraagd om in te komen.

Zo’n 10, 2 miljoen voetbalfans zullen naar verwachting het WK bijwonen. Er zullen in totaal 64 wedstrijden in 12 steden in heel Brazilië worden gespeeld. Vanaf het moment van aankomst tot in de stadions worden de voetbalfans omringd door producten van Alcoa. Bijna elk Westers commercieel vliegtuig heeft vandaag de dag onderdelen die van de Alcoa afkomstig zijn. Als de fans aankomen met het vliegtuig op de internationale luchthavens van Guarulhos in São Paulo en Pernambuco in Recife, zullen ze in een omgeving verkeren die volledig is gebouwd met producten van Alcoa’s Bouw en Constructie afdeling.

De onlangs geopende moderne passagiersterminal en de pieren in São Paulo zijn gemaakt door Alcoa’s Kawneer bedrijf. In Pernambuco zijn de raamkozijnen van heel de luchthaven en daar buiten, vervaardigd uit de beschermende Reynobond Ecoclean Aluminium layer van Alcoa.

Voor het Corinthians stadion in São Paulo waar de openingswedstrijd is gespeeld, heeft de Alcoa de vangrails en structuren voor de mobiele stadionruimte geleverd. De zitcapaciteit kan worden uitgebreid tijdens de voetbalwedstrijden. Ook de Arena das Dunas in Natal (Rio Grande do Norte) en de Fonte Nova arena in Salvador (Bahia) zijn volledig voorzien van aluminium kozijnen en gewalste producten van Alco’s Bouw en Constructie afdeling.

  1. alcoa 6
  2. producten 3
  3. sao 3
  4. paulo 3
  5. suriname 2