1. vorige
 2. volgende

Herstelwerkzaamheden J.F Kennedyweg Para in volle gang

De Kennedyweg, in de omgeving van Overtoom, werd op woensdag 24 augustus gebarricadeerd door een kleine groep actievoerders in Para. De actievoerders gaven toen in een interview aan, dat zaken niet zo goed gingen. Volgens een van de actievoerders vonden er teveel ongelukken in die omgeving plaats. Dus werd de aandacht van de regering gevraagd om de weg te herstellen.

De Wegenautoriteit Suriname bericht vrijdag 2 september op haar Facebookpagina, dat de herstelwerkzaamheden aan de J.F. Kennedyweg in het district Para in volle gang zijn. Op maandag 29 augustus werd een aanvang gemaakt met de werkzaamheden.

Alhoewel de wegbarricade in dit geval de aandacht heeft getrokken van de regering om daadwerkelijk iets aan het probleem te doen, zullen wegbarricades nimmer gestimuleerd moeten worden. Zeker omdat dit ten koste gaat van onschuldige burgers en weggebruikers.

Maximale aslast van 4 ton

De Wegenautoriteit geeft verder in het bericht aan, dat het noodzakelijk is dat vooralsnog alleen voertuigen met een maximale aslast van 4 ton zich mogen begeven op de wegstrekking tussen Overtoom – Desiré Delano Bouterse Highway. Dit geldt voor de periode tot eind september.

Ter garandering van de verkeersveiligheid wordt op alle weggebruikers een beroep gedaan de instructies van de politie, vlaggenmannen en de waarschuwingsborden stipt op te volgen.

Verder stelt de Wegenautoriteit alles in het werk om de werkzaamheden zo gauw mogelijk af te ronden en zodoende mogelijk ongerief voor weggebruikers zoveel als mogelijk te minimaliseren naar gelang de weersomstandigheden gunstig zijn.

SK

 1. actievoerders 3
 2. wegenautoriteit 3
 3. kennedyweg 2
 4. omgeving 2
 5. overtoom 2
 1. Reacties uit de app

 2. Gouto

  Race baan.

  Meer doden.

  Actie voeders, jullie mogen mee helpen om te filmen als er voertuigen die zwaarder zijn dan toegestaan over het wegdek rijden en op FB plaatsen.