1. vorige
  2. volgende

Drie jongemannen gewond door politiekogels

De politie, met ondersteuning van leden van het Surinaams Nationaal Leger, hielden vanochtend een wegcontrole aan de Grote Combeweg, dichtbij de kruising met de Henck Arronstraat. Omstreeks half drie sloeg een personenauto vanuit de Henck Arronstraat de Grote Combeweg in. Bij het zien van de wegcontrole stopte de autobestuurder de wagen abrupt en ging vervolgens ertoe over om de wagen te keren. Met tekens en met werd de autobestuurder bevolen om de auto tot stilstand te brengen. De bestuurder negeerde deze bevelen en reed in op de ambtenaren. Die wisten zichzelf in veiligheid te brengen door weg te springen uit de rijrichting van het voertuig. Vervolgens reed de autobestuurder met een vaart de Henck Arronstraat in en wel vanuit tegenovergestelde richting.
De politie zette vervolgens de achtervolging in waarbij in eerste instantie waarschuwingsschoten werden gelost in de hoop dat de auto tot stilstand zou worden gebracht. Toen dat niet gebeurde is gericht op de auto geschoten. Op een gegeven moment wist men de politie van zich af te schudden.
Niet lang daarna kreeg de politie bericht vanuit het Rooms Katholiek Ziekenhuis, dat 2 jongemannen met schotverwondingen bij het ziekenhuis zijn gebracht en achtergelaten. Dat zij met een personenauto zijn gebracht die vermoedelijk kogelinslagen vertoonde. Voorts dat de auto is weggereden. Even later hebben 3 jongemannen zich op het politie bureau Geyersvlijt aangemeld van wie 1 een schampschot had. Zij vertelden dat zij in de personenauto zaten die betrokken was bij dat incident aan de Grote Combeweg. Deze jongemannen zijn hangende het onderzoek aangehouden. De verdachten zijn respectievelijk 20-, 19-, 18- en 17 jaar oud. De auto werd bestuurd door de 18-jarige C.F. die niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij heeft aangegeven dat hij geen gevolg heeft gegeven aan de stopteken van de politie omdat hij geen rijbewijs heeft. Voorts dat de auto van zijn vader is en dat hij het voertuig zonder diens toestemming genomen heeft om daarmee met zijn vrienden te gaan stappen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is besloten om deze verdachten hangende het onderzoek niet in verzekering te stellen. De 20 jarige J.D. en de 19 jarige J.R. zijn voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Hun verwondingen schijnen niet van levensbedreigende aard te zijn.

  1. politie 6
  2. auto 6
  3. grote 3
  4. combeweg 3
  5. henck 3