1. vorige
  2. volgende

Internationale waarnemers houden consultaties

Delegatieleider Irene Klinger van de OAS (links) op bezoek bij Jennifer van Dijk-Silos van OKB. De internationale waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) hebben de afgelopen dagen oriënterende gesprekken gevoerd met diverse autoriteiten. Delegatieleider Irene Klinger heeft onder andere gesproken met politieke partijen, vicepresident Robert Ameerali, minister Winston Lackin, Assembleevoorzitter Jennifer Simons, voorzitter Jennifer van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau en Eugene Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS).

De OAS-missie bestaat uit 24 experts en waarnemers uit dertien landen. Ze zijn afkomstig uit Argentinië, België, Canada, Chili, Colombia, Frankrijk, Guatemala, Guyana, Jamaica, Mexico, Peru, Spanje en de Verenigde Staten van Amerika. Zij bestuderen alle aspecten van de verkiezingen. De waarnemers waren ook aanwezig bij de presentatie van het computersysteem van het CHS voor het berekenen van de uitslag.

De waarnemers hebben zich verdiept de verkiezingsprocedure van Suriname. De waarnemers zullen in alle tien districten aanwezig zijn om het proces gade te slaan. Ook een delegatie van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) is in Suriname. Deze waarnemers hebben eveneens verschillende autoriteiten gesproken. Tibisay Lucena Ramirez, coördinator van Unasur-waarnemers zegt tevreden te zijn met de voorbereidingen van de verkiezingen. De waarnemers hebben ook vergaderingen bezocht van diverse politieke partijen.
  1. waarnemers 8
  2. oas 3
  3. jennifer 3
  4. staten 3
  5. delegatieleider 2