1. vorige
  2. volgende

In een muziekstudio in Amsterdam heeft zaterdagavond een grote brand gewoed

AMSTERDAM - In een muziekstudio in Amsterdam heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. Dat ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer kon ook na enkele uren nog niet zeggen of er mensen in het gebouw waren. 

Ook vanuit Aalsmeer en Duivendrecht is de brandweer aanwezig. Omstreeks 23.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Het gebouw is totaal verwoest. Het nablussen zal nog uren duren. De muziekstudio staat aan de Willem Fenengastraat, vlakbij het knooppunt Amstel en het treinstation Amsterdam Amstel. Het gaat om muziekcentrum Melody Line op het bedrijventerrein De Omval, waar onder meer muziekstudio's, danszalen, een radiostation en een muziekcafé met podium zijn gevestigd. De felle brand brak omstreeks 20.00 uur uit en greep snel om zich heen, zegt de brandweer.

De eigenaar en mensen in de omgeving worden bevraagd of er wellicht mensen in het pand waren. Dat daar, later op de avond, nog geen aanwijzingen voor zijn, is hoopgevend, zegt de woordvoerster. Omdat er dikke rookwolken zijn die richting het centrum van de stad waaien, vraagt de brandweer omwonenden uit voorzorg ramen en deuren dicht te houden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Nu.nl

  1. brandweer 5
  2. brand 4
  3. amsterdam 3
  4. mensen 3
  5. muziekstudio 2