1. vorige
  2. volgende

OM wil 10 jaar celstraf voor dorpskapitein

Openbare aanklager Duncan Nanhoe heeft gisteren in zijn requisitoir een celstraf van 10 jaar voorgesteld tegen het dorpskapitein Max V. Hij heeft op 29 januari 2014 na een woordenwisseling het slachtoffer Martin Roman met een mes neergestoken, waardoor het slachtoffer later tengevolge van de opgelopen verwondingen is komen te overlijden.
De verdachte zat de bewuste avond samen met Martin voor een winkel bier te drinken. Op een gegeven moment raakte hij in een woordenwisseling met Martin. Deze sloeg Max aan zijn hoofd en gooide later ook een steen op hem. Max raakte dusdanig verhit dat hij meteen een mes uit zijn tas tevoorschijn haalde. Het slachtoffer rende weg en werd door de verdachte achterna gezeten. Op een gegeven moment struikelde Martin, waardoor hij op de grond viel. De verdachte maakte van deze gelegenheid gebruik en bracht het slachtoffer de steekverwonding toe. Martin kwam later in het ziekenhuis te overlijden. De verdachte gaf aan dat hij dacht dat Martin iets aan het oprapen was. Dit is waarom hij het mes heeft gebruikt. Bovendien heeft hij geen steekbewegingen, maar zwaaibewegingen gemaakt.
Volgens de patholoog anatoom is het slachtoffer door een diepe steekverwonding van ongeveer tien centimeters komen te overlijden. Dit is waarom het OM uitgaat van een steekbewegingen. De getuige S.I. heeft eerder verklaard zelf gezien te hebben hoe de verdachte achter het slachtoffer rende en de steekbewegingen maakte. Max is kapitein van een dorp in het binnenland en staat volgens het buurtonderzoek bekend als een rustig persoon. Volgens Nanhoe kon de verdachte gewoon ‘fredemang’ hebben gespeeld en zijn weggelopen. “Hij heeft het probleem zelf opgezocht”, aldus officier Nanhoe. De advocate Shanti Sheombar vroeg de magistraat om niet mee te gaan met de eis van het OM en rekening te houden met de persoon van de verdachte. Op 27 juni komt een uitspraak in deze zaak.

  1. verdachte 7
  2. slachtoffer 6
  3. max 4
  4. nanhoe 3
  5. mes 3