1. vorige
  2. volgende

Dienstauto TCT betrokken bij dodelijke aanrijding Carrot

De 70-jarige fietser Leo Carrot die donderdag omstreeks 23.00 uur is overleden door een aanrijding aan de Oost-Westverbinding ter hoogte van Welbedacht, is aangereden door een dienstvoertuig van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Minister Falisie Pinas was samen met enkele volgauto's van het ministerie onderweg naar Paramaribo, komende vanuit Moengo.

Volgens informatie kwam de minister van een bezoek aan de slachtoffers van de woningbrand te Moengo, waarbij dinsdag zeventien personen dakloos werden. Dit wordt bevestigd door inspecteur Sieuwisram Chedi van Commewijne. Volgens informatie is de fietser geraakt door de auto van de minister, waarna hij op het wegdek is komen te vallen. Hierna heeft een van de volgauto's over Carrot heengereden. ''Dit is niet waar. De auto van de minister heeft de fietser juist ontweken en is rechtsaf geweken. De volgauto is toen over de fietser heen gereden'', ontkent Chedi. Hij zegt dat er een onderzoek is gepleegd op zowel het voertuig van de minister als van de volgauto.

''We hebben hersendelen van het slachtoffer gevonden aan de voorkant van de volgauto'', verklaart Chedi. De bestuurder van de volgauto heeft aangegeven de fietser niet te hebben gezien. ''Hij heeft wel gezegd dat hij een hobbel voelde''. De bestuurder van de volgauto is in het bezit van een geldig rijbewijs en is op vrije voeten. Chedi zegt dat aan de hand van het onderzoek hij in verzekering kan worden gesteld. ''De man had een hoge snelheid, maar de zaak is in onderzoek en ik kan niet veel details kwijt'', besluit Chedi. De bestuurder van de volgauto is 40 jaar.

ASP
  1. volgauto 6
  2. fietser 5
  3. minister 5
  4. chedi 5
  5. onderzoek 3