1. vorige
  2. volgende

Messi breekt Iraans slot

Het is Lionel Messi in blessuretijd gelukt om het Iraans slot te ontgrendelen. In de 91ste minuut heeft de Argentijnse vedette met een absolute klasseflits zijn land in groep 16 geplaatst.

Nog maar 4 minuten verwijderd van een verrassende gelijkspel, schopte Messi de droom van een berensterk Iran in Belo Horizonte aan flarden. Tweevoudig wereldkampioen Argentinië is gedurende lange periodes in de wedstrijd gefrustreerd. De spitsen Gonzalo Higuain en Sergio Aguero hadden een slechte wedstrijd. Ze moesten dan ook in de 77ste minuut plaatsmaken voor Rodrigo Palacio (Inter) en Ezequiel Lavezzi (PSG).

Beide keepers, Sergio Romero van Argentinië en Alireza Haghighi, speelden een fantastische wedstrijd. Het lukte Messi en co niet om door te breken door de ijzersterke verdediging van Iran. Het is uitgerekend door een fout van Ghoochanneijhad Reza, die een keiharde wedstrijd speelde, dat Messi ruimte krijgt om doelman Haghighi te verslaan. Het is zijn 40ste doelpunt voor Argentinië gescoord in 88 wedstrijden.

Argentinië wankelt in de 53ste minuut na een knappe combinatie van Iran, Reza kan koppen na een al even goede voorzet vanop rechts. Zijn kopbal is echter te centraal voor Romero, die met de nodige moeite kan weren. In de 86ste minuut stopt Romero een keiharde schop van Reza. Ook in de 68ste minuut houdt Romero nipt zijn doel schoon, na een uitstekende kopbal van Ashkan Dejagah.

In de 59ste minuut krijgt de kleine kapitein van de Argentijnen ruimte, maar plaatst de bal net naast het doel van Haghighi. Met nog een kwartier speeltijd mag Messi even buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Hij plaatst de bal in het zijnet. Ook Angel di Maria ziet kort daarna zijn bal gestopt door Haghighi. Messi en zijn team hebben tot de 91ste minuut in nauwe schoentjes gelopen.

  1. ste 8
  2. minuut 7
  3. messi 6
  4. argentinie 4
  5. wedstrijd 4