1. vorige
  2. volgende

Streekziekenhuis test zijn rampenplan

Op de mannenafdeling van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie is een brandsimulatie uitgevoerd. De oefening was bedoeld om het ontruimingsplan van het ziekenhuis te testen op onzorgvuldigheden.

Tijdens de simulatie moesten de patiënten van de afdeling worden ontruimd, omdat er brand zou zijn uitgebroken. De imitatie heeft kort voor het bezoekuur plaatsgevonden, waardoor het rampenteam van het ziekenhuis ook de bezoekers in veiligheid moest brengen. Voor de psychologen was er ook een rol weggelegd om patiënten en familie gerust te stellen dat het om een oefening ging.

Een vertegenwoordiger van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie heeft de simulatie bijgewoond. Algemeen directeur Antoine Elias van het ziekenhuis zegt dat nu wordt geëvalueerd. Zaken die minder goed zijn gegaan, zullen worden gecorrigeerd en verbeterd. Het doel is dat als zich een echte calamiteit voordoet in het ziekenhuis, het rampenplan de eerste slagen goed moet kunnen opvangen. De oefening is vrijdag gehouden.

  1. ziekenhuis 4
  2. oefening 3
  3. simulatie 2
  4. patienten 2
  5. goed 2