1. vorige
  2. volgende

Suriname opent consulaat in Bangalore

De ambassade van Suriname heeft een consulaat geopend in Bangalore, India. Asif Iqbal is benoemd tot honorair-consul. Het consulaat moet op de eerste plaats bijstand verlenen aan Surinamers, aan Indiërs die reizen naar Suriname om families te bezoeken en aan culturele groepen die het land bezoeken.

Minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, heeft met instemming van de Indiase regering honorair-consul Asif Iqbal benoemd. De staten Karnataka en Andhra Pradesh behoren tot het rechtsgebied van de diplomaat.

Ambassadeur Aashna Kanhai zei bij de benoeming dat “de warme harten van Surinames multi-etnische burgers open staan voor de wereld en de speciale handel tussen India en Suriname die aanvankelijk de Indiase diaspora naar Suriname heeft gevestigd, zich heeft ontwikkeld en is uitgegroeid tot een volwassen relatie van culturele, economische en politieke samenwerking.”

Karnataka is een van de belangrijkste economieën in India en vele afgevaardigden reizen tussen de twee landen. De Brits-Indische immigranten die in 1873 naar Suriname kwamen, waren afkomstig van de hedendaagse Indiase deelstaten Uttar Pradesh, Bihar en de omliggende regio's. De drie Dhruv-helikopters die Suriname heeft aangeschaft komen uit Bangalore. Tien piloten van het Surinaams leger zijn nu in Bangalore voor de opleiding om deze toestellen te vliegen.

  1. suriname 6
  2. bangalore 3
  3. india 3
  4. indiase 3
  5. consulaat 2