1. vorige
  2. volgende

Afwijkende kentekenplaten alleen met toestemming politie

Opvallend in het verkeer zijn de kentekenplaten die afwijken van de normale die we gewend zijn. De laatste tijd is er een toename van kentekenplaten, die smaller zijn en langer zijn dan de gangbare. In een interview zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden dat afwijkende kentekenplaten alleen met toestemming van de politie geplaatst mogen worden.
‘Het komt wel eens voor dat er bij bepaalde auto’s die uit het buitenland komen niet genoeg ruimte is om de kentekenplaten, die we in Suriname gewend zijn, te plaatsen’, zegt Naarden. In dat soort gevallen moet de Verkeerstechnische Dienst toestemming geven, zodat het bedrijf die de kentekenplaten maakt mag afwijken. ‘Wat we nu zien gebeuren is dat men op eigen houtje dingen gaat doen, waarbij de kleur en lettertype en lettergrote nu helemaal gaat verschillen.’
Ook de kentekenplaten van andere landen in het verkeer vallen op. ‘Die auto’s mogen gebruikmaken van de Surinaamse wegen zolang ze verzekerd zijn’, zegt de woordvoerder. De Surinaamse kentekenplaat moet fel geel zijn met een omtrek van 15 cm bij 30 cm en het moet duidelijk te zien zijn.

  1. kentekenplaten 6
  2. zegt 3
  3. verkeer 2
  4. afwijken 2
  5. gewend 2