1. vorige
  2. volgende

De wonderlijke kledingkeuze van Belfort

Bijna een maand geleden heeft minister Edward Belfort financiële steun voortgezet aan Edward Jr., geboren op de inrit van de minister. Deze was aanwezig op de verjaardag van het kind en kon Suriname zich verwonderen over de enorme vrijgevigheid van Belfort. Het hele land kon zich ook verbazen over de wonderlijke stropdas van de minister. Terwijl hij een verjaardagszoen gaf, lag een stropdas bedrukt met US dollar bankbiljetten over het overhemd van Belfort. Het is niet voor het eerst dat de minister zich opvallend kleedt. Zo ging afgelopen weekend de minister naar Galibi voor een ministerieel bezoek aan het dorp. Ook hier was zijn kledingkeuze enigszins verwonderlijk te noemen. Zijn zwarte legerschoenen glommen in de zon, zo goed waren ze gepoetst. Daarboven droeg hij een vintage oorlogsbroek, bedrukt met night-camouflage en een brede koppelriem waar zijn mobiele telefoon aan hing, op dezelfde plaats waar de bewaking van minister Belfort, pepperspray had hangen.
Gelukkig had de minister wel een andere kleur t-shirt dan zijn bewaking, anders hadden omstanders geen verschil kunnen bemerken, aangezien niet alleen de schoenen en broek dezelfde waren als bij de bewaking – maar ook de pet die Belfort droeg was identiek aan die van de politiemacht. De volgende dag werd in Galibi een vergadering gehouden, waarbij de minister kwam opdagen in Italiaans uitziende instappers en plooibroek. Daarboven droeg de minister echter een t-shirt van Obama. Op de vraag of hij de president zag als voorbeeld, antwoordde Belfort: ‘nee, ik heb het gewoon in Amerika gekocht toen hij president werd.’
Misschien is de minister bescheiden en uit hij zich niet openlijk over zijn kledingkeuzes. Of misschien heeft hij iemand naast hem staan die hem bijstaat in zijn kledingkast. In ieder geval is zijn kleding op officiële gelegenheden opvallend.

  1. minister 10
  2. belfort 6
  3. droeg 3
  4. bewaking 3
  5. edward 2