1. vorige
  2. volgende

De Watergroep zuivert zwampwater in Suriname

PARAMARIBO, 25 jun – Het Vlaamse bedrijf De Watergroep doet in Coronie proeven met zwampwater. In het plaatsje Jenny is een proefinstallatie opgezet voor waterzuivering. De verwachtingen zijn hoog.

Jenny en het aan de overzijde van de Coppename rivier gelegen Boskamp ontberen beide stromend drinkwater. De hulp van De Watergroep is ingeroepen voor het vinden van een duurzame oplossing. Die lijkt nu gevonden in het gebruik van oppervlaktewater. Water uit de nabijgelegen zwamp wordt onderworpen aan eenspeciaal zuiveringsprocedé, zegt projectmanager Ortwin Deroo tegenover de Times of Suriname.

De zuivering moet het water niet alleen consumeerbaar maken. Het procedé werkt ook zodanig uit dat de donkere kleur verdwijnt. Deroo verwacht dat Jenny en Boskamp dit jaar nog over stromend water kunnen beschikken. Na enkele weken testen wordt de installatie verplaatst naar Tamanredjo, in Commewijne. Dit district heeft nauwelijks waterbronnen. Toch moet nog binnen de huidige regeerperiode water uit de kranen stromen in Commewijne.

  1. water 4
  2. jenny 3
  3. watergroep 2
  4. boskamp 2
  5. stromend 2