1. vorige
  2. volgende

Functioneren gevangenisdirecteuren onder de loep

PARAMARIBO, 25 jun – Het functioneren van gevangenisdirecteuren wordt tegen het licht gehouden. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie is alles behalve tevreden. Er gebeurt nog te veel binnen de gevangenismuren dat het daglicht niet verdraagt.

Nogal wat misdrijven vinden er plaats zonder dat er echt tegen wordt opgetreden. “Het gebruik van mobieltjes door gevangenen, oplichting vanuit de gevangenis, diefstal binnen de inrichtingen en seksueel misbruik van gedetineerden”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Daarom wordt nu een grondige evaluatie verricht van het functioneren van de leiding in de diverse gevangenissen. Erg is ook dat deze gevallen nergens worden gerapporteerd of vastgelegd.

Het heeft er zelfs veel van dat in de gevangenis een soort stimulerend beleid wordt gevoerd. “De mensen worden juist beschermd. En alsje vraagt, komt er geen bevredigend antwoord”, aldus Belfort. Tijdens een recent politieonderzoek van de politie naar een drugslijn vanuit de gevangenis, bleek dat de directeur ging dwars liggen. Belfort heeft er schoon genoeg van en sluit maatregelen niet uit. “Het kan roulatie zijn, maar ook ontheffingen.”

  1. belfort 4
  2. gevangenis 3
  3. functioneren 2
  4. politie 2
  5. paramaribo 1