1. vorige
  2. volgende

Rukwinden hebben zondagochten rond 11: 00u ervoor gezorgd dat masten en netten

PARAMARIBO - Rukwinden hebben zondagochten rond 11: 00u ervoor gezorgd dat masten en netten van de N.V Energie Bedrijven Suriname omver zijn gevallen. Hierdoor is de stroomvoorziening aan gebieden in verschillende delen van het land uitgevallen. Dit zegt EBS directeur Willy Duiker aan de krant. “De storm heeft ons landelijk behoorlijk wat hoofdpijn bezorgd op dit moment. Er zijn zinkplaten op onze netten terechtgekomen en masten die omver zijn gevallen op verschilende plekken. Sommige van de storingen zijn dusdanig dat hele netten zijn uitgevallen .” 

Duiker zegt dat er enorm veel transmissielijnen zijn uitgeschakeld. Een lijn voorziet ongeveer drie tot vier straten van stroom. De EBS heeft medewerkers gemobiliseerd om deze storingen op te heffen.  Het streven is om zondag nog iedereen weer aan te sluiten op het energienet.

EBS deed zondagmiddag ook een persbericht de deur uitgaan over de storing en haar omvang in verschillende gebieden.

"Door de rukwinden zijn enkele elektriciteitsmasten omgevallen en doormidden gebroken. Ook losgerukt materiaal van derden zoals daken, reclameborden en bomen die op ons netwerk terechtkwamen, zorgden voor een aantal onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening. Als gevolg van deze schade zijn 12 uitgaande voedingslijnen in het EPAR- gebied (Paramaribo, Para, Commewijne, Saramacca, Wanica) uitgevallen. In Nickerie is de storing beperkt gebleven tot een uitgaande lijn die niet zwaar belast is. Een kokosboom viel op de 12kV lijn die het Corantijnstrand voedt. Verder zijn twee bomen in andere gebieden op het laagspanningsnet terechtgekomen, echter zonder dat de elektriciteitsvoorziening is onderbroken." Aldus de EBS in een persbericht. 

                                    
  1. ebs 4
  2. netten 3
  3. gebieden 3
  4. uitgevallen 3
  5. lijn 3