1. vorige
  2. volgende

Twee 'houwer' geweldenaars ingerekend

De politie heeft twee verdachten van twee verschillende kappartijen aangehouden. De 45-jarige verdachte Max M. die vanochtend aan de Trinidadstraat een man met een houwer op het hoofd en in het gelaat heeft gekapt, is na ontnuchtering geleid voor een hulp-officier van justitie. Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De politie van Munder heeft de houwer in beslag genomen.

In de zaak waarbij een buurtbewoner van Copieweg te Rijsdijk maandag tijdens zijn slaap is gekapt, heeft de politie de verdachte Ronald P. Alias K-Mouse of Mozes dinsdag aangehouden. De 36-jarige man wordt verdacht van onder andere moord en zware mishandeling.

Ronald P. Is maandag vroeg de woning van een buurtbewoner binnengedrongen en begon hem met een houwer te kappen. Het slachtoffer dat in zijn slaap is overvallen, zag kans om te vluchten en hulp in te roepen. De geweldenaar is het slachtoffer achterna gegaan en zag kans hem nog enkele kapverwondingen toe te brengen.

Het slachtoffer die zware verwondingen had opgelopen aan zijn armen, buikstreek en schouder verkeert nu buiten levensgevaar. Ronald P. heeft toegegeven dat hij de buurtbewoner met een houwer heeft gekapt. Als motief heeft hij aangegeven dat hij boos was op de buurtbewoner die niet wilde dat zijn erf als ‘boro pasi’ werd gebruikt. Hij zou het slachtoffer hebben geloerd, is zijn huis binnengedrongen en heeft op hem ingehakt. De politie heeft ook de houwer waarmee de handeling is gepleegd in beslag genomen.

  1. houwer 5
  2. politie 4
  3. buurtbewoner 4
  4. slachtoffer 4
  5. gekapt 3