1. vorige
  2. volgende

'Volksvertegenwoordigers moeten uitnodiging aanhouden'

Fungerend voorzitter van DNA, Paul Somohardjo. De gekozen volksvertegenwoordigers krijgen een brief van griffier Ruth de Windt waarin meegedeeld wordt dat ze de uitnodiging voor dinsdag vooralsnog moeten aanhouden. Fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee, Paul Somohardjo, zegt aan Starnieuws dat er meer duidelijkheid komt na het onderhoud met president Desi Bouterse, dat vanavond zal plaatsvinden. Er komt een bekendmaking over dit besluit.

Het gaat om de buitengewone openbare vergadering waarin de geloofsbrieven van de gekozen volksvertegenwoordigers worden onderzocht, waarna ze worden toegelaten. Op deze bijeenkomst zullen ook een voorzitter en vicevoorzitter worden gekozen.

De convocatie is de deur uitgegaan zonder dat hiervoor toestemming was gegeven door Somohardjo. De uitnodiging en agenda is namens de fungerend voorzitter verstuurd.

Intussen heeft Assembleevoorzitter Jennifer Simons tegenover Starnieuws benadrukt dat de zittingstermijn van dit parlement op 30 juni verstrijkt. Dit houdt in dat de vergadering dinsdag belegd moet worden. De termijn van De Nationale Assemblee kan alleen worden verlengd bij wet indien er sprake is van een noodgeval.
  1. voorzitter 4
  2. fungerend 3
  3. somohardjo 3
  4. gekozen 3
  5. paul 2