1. vorige
  2. volgende

Sapoen en Chitan toegelaten tot parlement Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn formeel toegelaten tot het parlement. Een poging van de oppositie om de toelating te dwarsbomen, liep spaak. De geloofsbrieven van de twee zijn goed bevonden.

Dit gebeurde tijdens de behandeling van de geloofsbrieven van een deel van de kandidaat-leden. Twee commissies zijn met de behandeling belast. De geloofsbrieven van onder meer Sapoen en Chitan werden ook behandeld. Beide heren zijn per brief terug geroepen door hun politieke partij Pertjajah Luhur. Commissieleden uit de oppositie vonden dat de twee niet toegelaten mochten worden.

Maar de meerderheid van de commissie beoordeelde dat de stukken wel in orde waren. De twee konden wel formeel toegelaten worden. Voor fungerend parlementsvoorzitter Ronald Hooghart bleef er niets anders over dan het advies over te nemen. President Desiré Bouterse woont de toelatingsceremonie bij. Er is kort stilgestaan bij het overlijden van Michael Cambridge (NPS), voormalig parlementariër en minister.

  1. toegelaten 3
  2. geloofsbrieven 3
  3. sapoen 2
  4. chitan 2
  5. formeel 2