1. vorige
  2. volgende

Switi Rauw verfraait muur Bernadetteschool

De streetartorganisatie Switi Rauw heeft het afgelopen weekend de zestig meter lange muur van de Bernadetteschool verfraaid. De oudercommissie van de instelling heeft dit project geïnitieerd dat Varossieau heeft ondersteund. Het thema natuur is verwerkt op de muur die een week eerder een schildering kreeg, ook van Switi Rauw, in het kader van het Krape? NEE! project van de World Wildlife Fund. De kunstenaars hebben dieren geschilderd die van water naar land gaan op de schutting. Hiermee geven zij weer aan dat wij het bos van Suriname, een van onze rijkdommen, meer moeten koesteren. Er is door weer en wind gewerkt om de schildering binnen drie dagen af te maken. Aan de reactie van de kinderen, de doelgroep van het project, kan aangenomen worden dat het kunstwerk in de smaak is gevallen.

Het doel dit jaar voor de organisatie is behalve de bewustwording te vergroten van het belang van onze natuur bij de samenleving ook steeds grotere muren te verfraaien. Uiteindelijk moeten muurschilderingen ook deels de visuele identiteit van Suriname helpen bepalen.

Het project was tevens ook een goede voorbereiding voor Joey Roberts, Ernesto Saldi en Raymill Nerkust die namens Switi Rauw participeren aan het Fiesta del Fuego in Cuba. Onder begeleiding van Kurt Nahar zullen zij samen met artiesten uit andere landen muurschilderingen maken tijdens het festival. Belangrijk hierbij is het uitwisselen van kennis en ervaring met hen. En natuurlijk worden er elementen geplaatst van de Surinaamse cultuur op de muren van Cuba!

‘Switi Rauw’ is een kunstenaarsbeweging die vanaf 2012 grauwgrijze, lelijk verwaarloosde muren in de historische binnenstad van Paramaribo heeft verfraaid met legale straatkunst. Op gezette tijden heeft het collectief telkens één muur op straat verfraaid. De kunstenaars hebben ook muren van ziekenhuizen en sociale instellingen opgefleurd. Vorig jaar werd ook de eerste editie van het ‘Switi Rauw’ Streetart Festival 2013 gehouden onder grote publieke belangstelling.

Op de Facebook-pagina van SwitiRauw kunt u de recente projecten bekijken en ook informatie inwinnen.
  1. switi 5
  2. rauw 5
  3. project 4
  4. muren 4
  5. muur 3