1. vorige
  2. volgende

Twintig procent meer geslaagden bij Imeao II

Van de 125 Imeao II examenkandidaten slaagde 67.9% direct, is 9.4% afgewezen en komt 11.7% voor herexamen in aanmerking. De resterende 11% moet nog een of meerdere vakken inhalen. Met deze voorlopige resultaten is het examenresultaat ruim 20% beter dan vorig jaar. “Het kan beter”, zegt directeur Lucien Rotsburg, “maar ik ben redelijk tevreden.”

De leerlingen hebben vanmiddag de uitslag met geschreeuw, gejuich en tranen van blijdschap, ontvangen. Rotsburg hoopt dat na de herexamens het slaagpercentage rond de 90% zal zijn. Volgens hem ligt de vooruitgang in prestatie aan meerdere factoren. “We hebben gewerkt aan de studenten en zijn in een vroeg stadium begonnen om de studenten te motiveren. Zij hebben geleerd een goede planning te maken.”

De studenten zijn dit jaar heel vroeg begonnen met werken in studiegroepen. Donovan Walden, die dit jaar succesvol heeft afgerond, heeft hard gewerkt. “We hebben als vrienden samen gestudeerd en hebben het allemaal gehaald”, zegt hij. Walden en zijn vrienden hebben vaak tot laat in de avond gestudeerd. “We gingen half drie ’s morgens van school”, vertelt hij over de offers van de groep. Shantiva Deekman, die ook is geslaagd, heeft na een slechte start alles op alles moeten zetten om dit resultaat te bereiken. Zij wil nu jeugdrecht gaan studeren.

  1. jaar 3
  2. studenten 3
  3. meerdere 2
  4. zegt 2
  5. rotsburg 2