1. vorige
  2. volgende

Assembleelid Rosellie Cotinho heeft dinsdag een brief naar de Staatsraad

PARAMARIBO - Assembleelid Rosellie Cotinho heeft dinsdag een brief naar de Staatsraad gestuurd, waarin ze afstand doet van lidmaatschap van dit staatsorgaan. De nieuwbakken volksvertegenwoordiger heeft dat gedaan omdat haar lidmaatschap van het adviserend staatsorgaan onverenigbaar is met haar functie als lid van De Nationale Assemblee.Volgens artikel 1 van de Wet op de Staatsraad, mogen leden van dit adviescollege geen lid zijn van onder andere het parlement. 

Cotinho werd dinsdag tot De Nationale Assemblee toegelaten, nadat haar geloofsbrieven door een onderzoekscommissie correct waren bevonden. Commissievoorzitter André Misiekaba hield de buitengewone vergadering van het college voor dat naast de documenten die nodig zijn voor toelating, ze bij het onderzoek ook is geconfronteerd met de ontslagbrief van Cotinho.

Aangezien ze haar positie bij de Staatsraad heeft opgezegd en er derhalve geen conflicterende situatie is ontstaan, is geconcludeerd dat ze mocht worden toegelaren tot het parlement. Rond drie uur 's middags werden de de laatse groep van zestien kandidaat-assembleeleden toegelaten. Bij het onderzoek van deze groep maakten de commissieleden Ronnie Brunswijk en Asiskumar Gajadien bezwaar tegen de eventuele toelating van Raymond Sapoen. De terugroepbrief die zijn partij Pertjajah Luhur naar het parlement had gestuurd zou volgens hun ook aan zijn geloofsbrieven toegevoegd moeten worden. De meerderheid van de onderzoekscommissie was het daar niet mee eens en concludeerde dat Sapoen normaal toegelaten mocht worden, wat ook gebeurde.
  1. cotinho 3
  2. staatsraad 3
  3. parlement 3
  4. toegelaten 3
  5. dinsdag 2