1. vorige
  2. volgende

7 jaar cel voor kopstuk drugssyndicaat Piet W.

Het kopstuk van een internationaal drugssyndicaat Siegfried (Piet) W.( midden) is veroordeeld tot zeven jaar cel. Deze straf heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag (vrijdag 28 maart) opgelegd. Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel tegen W. geëist. De 45-jarige W. stond terecht omdat hij volgens de aanklagers jarenlang leiding heeft gegeven aan een criminele organisatie die zich bezighield met cocaïnehandel. Zij typeren de drugsbende als een multinational. De bende opereerde over de hele wereld.

De vijf verdachten werden in 2012 in Barcelona opgepakt voor het begin van de Champions League wedstrijd van hun club tegen AC Milan en staan morgen voor het eerst in het openbaar voor de Rotterdamse rechtbank. Ze sloegen hun drugsverdiensten stuk in het voetbal. Zo financierde Piet W. zijn eigen hoofdklasse club in Suriname, SV Notch en bezochten ze regelmatig wedstrijden van de voetbalclub FC Barcelona.

Het onderzoek, codenaam Operatie Tidore, is een van de grootste strafzaken van het Nederlands landelijk parket en de nationale recherche van de afgelopen twee jaar. Twee andere hoofdverdachten kregen gevangenisstraffen van vier en drie jaar. Alle veroordeelden zijn van Surinaamse afkomst.

In 2012 ontstond ophef over onderstaandewaarop W. te zien is samen met de Nederlandse (toen nog) kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima. Deis gemaakt rond het WK in 2010 en W.(met balkje) staat naast Willem-Alexander.

  1. jaar 4
  2. piet 2
  3. cel 2
  4. rechtbank 2
  5. openbaar 2