1. vorige
  2. volgende

Vier joyriders van gemiddeld vijftien jaar zijn woensdagochtend omstreeks drie

PARAMARIBO - Vier joyriders van gemiddeld vijftien jaar zijn woensdagochtend omstreeks drie uur in de Boomskreek aan de Ringweg beland. Dit gebeurde ter hoogte van de De Boerbuitenweg, nadat zij werden achtervolgd door de politie. De vier ‘autodieven’ zijn gearresteerd. Inspecteur Humphrey Naarden van de politie publiciteitsdienst bevestigt het voorval. 

De politie kreeg de melding dat personen een auto aan het duwen waren van een erf aan de Doewatrastraat in Geyersvlijt. Toen de politie daar arriveerde, trok de verdachte auto net op. De politie zette de achtervolging in en was genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen, omdat zij dacht dat het om een diefstal ging en ook omdat haar stoptekens tijdens de achtervolging werden genegeerd, aldus Naarden.

Een van de jongens is tijdens de achtervolging uit het voertuig gesprongen en een bosschage ingevlucht. Naarden zegt dat niemand letsel overhield als gevolg van het politieoptreden. De auto, een witgelakte Mitsibushi Colt, zou eigendom zijn van de zus van de bestuurder. De jongens hebben het voertuig meegenomen zonder haar toestemming. Om de auto te starten werd gebruik gemaakt van een vervalste sleutel.

De jongens zullen worden overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van de politie. "Hen wordt gekwalificeerde diefstal verweten, omdat het gaat om diefstal bij nacht en ze hebben gebruik gemaakt van een vervalste sleutel", zegt Naarden.

Op 15 juni deed zich een soortgelijk geval voor. Ook toen hebben vijf jongemannen een doldwaze actie bijna met hun leven moeten bekopen, nadat zij hadden geprobeerd te ontkomen aan een verkeerscontrole aan de Grote Combéweg. Daarbij is op agenten ingereden. De politie heeft daarna gericht op de auto geschoten. Drie inzittenden raakten gewond. De achttienjarige verklaarde te willen ontkomen aan de politie, omdat hij geen rijbewijs heeft en de auto van zijn vader zonder zijn toestemming had meegenomen om met zijn vriend te gaan stappen.
  1. politie 8
  2. auto 6
  3. naarden 4
  4. achtervolging 3
  5. diefstal 3