1. vorige
  2. volgende

Toen Saskia P

PARAMARIBO - Toen Saskia P. hoorde dat de twee buurkinderen opnieuw in haar woning zaten, zag ze rood. Ze snelde gelijk naar huis en pakte de tienjarige Isabella B. hardhandig aan met een elektrische kabel. Daarna greep de vrouw naar een houwer en sloeg het slachtoffer met de platte kant op het lichaam. Ook sneed ze in de oorschelp van het kind. 

Omstanders brachten het gewonde kind naar huis. Isabella's moeder zag haar dochter in met bloed doordrenkte kleding en deed vlak daarna aangifte tegen Saskia P. "Ik had Saskia wel gezegd dat ze mijn zoon en dochter een pak rammel mag geven als zij stout zijn, maar dit was niet de bedoeling", verklaarde ze verontwaardigd aan de politie. Het beroep van Saskia P. dat ze toestemming van de moeder had om het meisje te slaan, werd hiermee verzwakt.

Isabella is na de mishandeling twee weken opgenomen in het ziekenhuis. In de medische verklaring staat dat er geen zicht is op totale genezing van de wond aan haar oor. Uit het onderzoek bleek dat Isabella B. niet eens in de woning was geweest die bewuste dag.

Saskia P. ontkent het kind zo ernstig te hebben mishandeld. "Ik heb haar alleen geslagen met een eind hout van een bij twee", verklaarde zij woensdag in de rechtszaal. Dat maakte de zaak voor kantonrechter Robert Praag niet minder erg. "Vroeger sloegen we. Nu mogen we kinderen niet meer slaan", deelde hij de buurvrouw mee. De rechter veroordeelde haar tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk.
  1. saskia 5
  2. isabella 3
  3. kind 3
  4. woning 2
  5. zag 2