1. vorige
  2. volgende

Rechter wil parlementsvoorzitter horen over PL-dissidenten

PARAMARIBO, 9 jul – De rechter heeft parlementsvoorzitter Jennifer Simons opgeroepen in de zaak rond de twee dissidente parlementariërs van Pertjajah Luhur, PL. De politieke partij van Paul Somohardjo heeft bij de rechter gehoor gekregen. Er is een heuse rechtszaak in gang gebracht.

De twee dissidenten, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, moeten uit het parlement, vindt PL. Daarom wordt bij de rechter geëist dat de twee politici terug geroepen worden. De rechter in kort geding vindt de eis voldoende de moeite waard om de parlementsvoorzitter te horen. Simons heeft daarom het parlement met spoed bijeengeroepen. Er zal achter gesloten deuren worden gedebatteerd over de rechterlijke oproep.

PL vindt dat het de twee mag terug roepen en zo een eind mag maken aan het lidmaatschap van het parlement. Sapoen zegt dat de zetels niet van PL zijn, maar van V7. Deze politieke combinatie is intussen ontbonden. PL noemt het een zaak van principes. “Ik vecht niet tegen Sapoen, maar voor de wil van het volk”, zegt PL-leider Paul Somohardjo. Het ‘volk’ wilde niet dat de twee aanschoven bij de NDP van Desi Bouterse.

  1. rechter 4
  2. sapoen 3
  3. parlement 3
  4. vindt 3
  5. parlementsvoorzitter 2