1. vorige
  2. volgende

Broer rijdt met vrienden wagen van zus kapot

Vier jongeren van 16 en 15 jaar oud zijn vanochtend door de politie van bureau Munder aangehouden. De politie kreeg een melding binnen dat vier personen bezig waren een auto uit een erf te stoten aan de Doewatrastraat. De politie ging op onderzoek uit en was ter plekke toen er een witte wagen wegreed.

Na een wilde achtervolging botste de witte wagen tegen een ander voertuig. Een van de inzittenden sprong uit de auto en is aangehouden. De andere onverlaten zetten hun vlucht voort en aan de Ringweg, ter hoogte van de Boerbuitenweg, belandde de auto in een goot en de drie inzittenden werden aangehouden.

Het bleek dat een van de verdachten een jongere broer van de eigenaresse van de auto is. Hij had de auto, samen met zijn drie vrienden, uit het erf gestoten om ermee weg te rijden. Hij had hiervoor geen toestemming van zijn zuster. De auto is vrij nieuw en de schade aan het voertuig is aanzienlijk. De jongeren zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld en de zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

Zij worden onder meer verdacht van gekwalificeerde diefstal, zegt de voorlichting van de politie.
  1. auto 6
  2. politie 5
  3. aangehouden 3
  4. onderzoek 3
  5. jongeren 2