1. vorige
  2. volgende

Justitie Suriname onderzoekt mogelijke orgaanhandel

PARAMARIBO, 27 jun – Er komt een justitieel onderzoek naar de mogelijke handel in menselijke organen. Dit meldt de Ware Tijd. Aanleiding is een advertentie in de krant waarin donornieren worden aangeboden.

Vanuit politieke hoek was al aangedrongen op een grondig onderzoek. De politieke partij Doe stond er in een verklaring op dat de zaak niet blauwblauw werd gelaten. Volgens de Ware Tijd is ene Rodney R. opgeroepen door de afdeling Trafficking in Persons van het Korps Politie Suriname. Rodney R. blijkt de advertentie te hebben geplaatst. Hij gaat er vanuit niets verkeerds te doen. Zijn advertentie is eenvoudigweg verkeerd begrepen.

“We zijn bezig te kijken wat deze is. Het Openbaar Ministerie gaat na of het mensenhandel betreft of een oplichtingscase”, zegt Judith Dragtenstein, hoofd van Trafficking in Persons. Rodney R. zegt niets anders te hebben bedoeld dan nagaan of er een markt was voor donororganen. Bovendien ging het er niet om donoren te werven. Uitgekeken naar patiënten die niet meer geholpen kunnen worden in eigen land. De opdrachtgever is een transplantatiecoördinator in de Verenigde Staten van Amerika.

  1. advertentie 3
  2. rodney 3
  3. onderzoek 2
  4. ware 2
  5. tijd 2