1. vorige
  2. volgende

Surinamers en Nederlanders investeren in toeristisch project

PARAMARIBO, 27 jun – Surinaamse en Nederlandse ondernemers zijn van plan te investeren in een groot toeristisch project. Langs de Suriname rivier moet een oord ontstaan dat zeker negenhonderd toeristen kan opvangen. IDCS, investeringsagentschap van de overheid, doet mogelijk mee.

Wel wordt eerst een grondige studie gemaakt naar de haalbaarheid. “We doen het kritisch, maar niet omdat we onwelwillend staan tegenover de plannen. Juist omdat we als aandeelhouder mee gaan doen, moeten we goed onderzoeken hoe het zit. En als het goed zit, gaan we geen nee zeggen”, zegt IDCS-functionaris Imro San A Jong tegenover de Ware Tijd. Gemikt wordt op een minderheidsaandeel. IDCS zou dan inkomen met de grond.

Het betreft ongeveer driehonderd hectare domeingrond. Dit gebied ligt tussen twee andere vakantieoorden. “Omdat het beoogde terrein eigendom is van de staat en de overheid geen grond in eigendom geeft, kwam het voorstel van de overheid om de grond op naam te zetten van IDCS. Daardoor doen we mee, wat wel bijzonder is, want normaal doet een promotieagentschap niet mee aan investeringsplannen die het begeleidt”, aldus San A Jong.

  1. idcs 4
  2. mee 4
  3. overheid 3
  4. grond 3
  5. gaan 2