1. vorige
  2. volgende

Quota organiseert gospelconcert voor senioren


Op zondag 12 juli heeft het Amsterdamse gospelkoor Colours of God in de St. Rosakerk, een fantastisch gospelconcert verzorgd voor een groep van 350 senioren.

Dit concert voor de senioren is georganiseerd door Quota International of Suriname, die speciaal voor deze doelgroep de voorstelling aangeboden kreeg van ELMAR Productions, de productiemaatschappij van Elwin Atmodimedjo en Marlon Lok Hin.

Senioren uit 16 tehuizen zijn uitgenodigd en met bussen opgehaald en hebben zichtbaar genoten van het prachtig muziekoptreden dat door het gospelkoor is neergezet. Het koor wist vanaf het eerste nummer het publiek te fascineren door van achteruit de kerk binnen te komen met een Afrikaans lied waarin God wordt geprezen.

Het meertalig repertoire dat door de Colours of God ten gehore is gebracht bestond verder uit vele bekende Christelijke spirituals en hymnes, van het indrukwekkende “You are the source of my strength”-(Total Praise) tot het opzwepende “Winiman”.

Ook de bekende gospelartiest Johan Herbert verzorgde enkele solonummers die door het publiek zeer goed zijn gewaardeerd. Na afloop van het concert werd door de leden van Quota International of Suriname een snackpakketje met daarin een hapje en een drankje uitgereikt aan alle aanwezigen.

Het gospelkoor Colours of God is momenteel op tournee door Paramaribo en is binnen de Evangelische Broedergemeente (EBG), één van de 3 kerkkoren van de EBG Amsterdam-Stad & Flevoland. Tegenwoordig is het een gemengd koor dat uit 25 actieve leden bestaat, die allen hun roots in Suriname hebben.

Bijzonder aan dit koor is de diversiteit in leeftijd van de koorleden van 17 tot ruim boven de 60. Het koor staat onder de deskundige leiding van dirigent Maureen Koenders en werd tijdens het Quota seniorenconcert begeleid door de MIC (Musicians in Christ) band onder leiding van Marlon Lok Hin.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door ELMAR Productions, de koorleden van Colours of God en de Trustbank, die op hun beurt aan Quota International of Suriname de mogelijkheid hebben geboden dit concert te organiseren.

Quota International of Suriname is een service club bestaande uit 40 professioneel werkende vrouwen, die sinds 1997 door middel van het uitvoeren van sociale projecten in Suriname ten behoeve van onder meer kinderen en volwassenen met een beperking, vrouwen en kinderen uit sociaal zwakkere milieus en seniorenburgers, een bijdrage levert aan verdere ontwikkeling van de doelgroepen van de vereniging.

  1. suriname 6
  2. god 5
  3. quota 5
  4. colours 4
  5. international 4