1. vorige
  2. volgende

Met kinderen praten kan effect hebben

PARAMARIBO - Met kinderen praten kan effect hebben, maar je kan betere resultaten bereiken door je boodschap in een lied te verwerken. Dit hebben Eric ‘Edi B’ Manbodh en Ray Neiman gedaan met ‘Busi kondre pikin’. “We willen ze aanmoedigen om iets te bereiken in de maatschappij en ze laten zien dat het anders kan”, zegt Manbodh. 

Het begon toen Manbodh tijdens bezoekjes aan zijn oude woonplaats door dorpbewoners van Gingeston en Pamboko aan de Boven-Suriname werd gevraagd een motivatiespeech te geven aan hun kinderen en leerlingen, omdat zij niet goed presteerden op school. De zanger verhuisde op zijn elfde jaar naar Paramaribo om verder te studeren. Hij heeft uiteindelijk zijn universitaire opleiding afgerond. Daarom klinkt zijn motto: 'als ik het kan, kan jij het ook'. "De kinderen kunnen een voorbeeld nemen aan zij, die ook uit het binnenland komen en ondanks alles het ver hebben geschopt."

Manbodh zegt dat de bijdrage van Ray Neiman aan het lied, de boodschap krachtiger maakt. De muzikale begeleiding komt van Roots 'N Cultjah, de band waar Manbodh als voorzanger aan verbonden is. Hij zegt dat van het reggaelied ook een videoclip gemaakt zal worden.
  1. manbodh 5
  2. kinderen 3
  3. zegt 3
  4. paramaribo 2
  5. bereiken 2