1. vorige
  2. volgende

13 jarige jongen met ziek been voorlopig niet naar nederland


De 13-jarige Juryck Djojopawiro met een ernstig ziek been hoeft voorlopig niet naar Nederland voor medische behandeling. Dit laat de kinderarts dr. Robert Roemer die verbonden is aan Constantin weten.

Midden juni berichtte GFC Nieuws dat de jongen aan zijn rechteronderbeen afwijkende kleine bloedvaatjes heeft die uitdrogen en afsterven. Haarvaatjes springen open door spanningen en bloeden ook hevig. De uitgespatte bloedvaatjes komen door naar de opperhuid en vormen verder korstjes om het been met etter, die met veel pijn gepaard gaat. De moeder van de jongen werd geadviseerd om hem voor behandeling naar het buitenland te sturen.

Stichting 1 voor 12 heeft zich vanaf het begin met deze zaak beziggehouden en de moeder heeft later ook bij Constantin aangeklopt voor hulp. Dr. Roemer en gezondheidsdeskundige bij Constantin Patrick Peterson werden belast met het begeleiden van de jongen en zijn moeder. Er wordt nauw samengewerkt met een huidtherapeut van het Diakonessen Ziekenhuis die de behandeling volledig begeleidt.

Het gaat de goede kant op met Djojopawiro. Hij wordt frequent behandeld en nieuwe huid begint zich te vormen. Hij hoeft voorlopig dus niet naar Nederland, laat Roemer weten.

De gezondheidsdeskundige van Constantin Patrick Peterson en kinderarts Roemer gaan verder na welke natuurlijke methoden kunnen worden toegepast om de jongeren verder te helpen. Roemer heeft ook nauw overleg met de Geor Hering Welfare Foundation. Ook het vervolgtraject wordt besproken met medische specialisten in Suriname en het buitenland.

  1. roemer 5
  2. constantin 4
  3. behandeling 3
  4. jongen 3
  5. moeder 3