1. vorige
  2. volgende

Beet kost Luis Suárez WK 2014

Voor de Uruguayaanse aanvaller Luis Suáez is het WK-toernooi in Brazilië ten einde. De disciplinaire commissie van de Wereldvoetbalbond Fifa heeft hem voor 9 wedstrijden geschorst voor het bijten van Giorgio Chiellini.

Tijdens het groepsduel tegen Italië dinsdag, zette de Liverpool-speler zijn tanden in de linkerschouder van verdediger Chiellini. Het is voor de derde keer dat Suárez wordt gestraft voor een bijtincident. Tijdens de wedstrijd in de groep D, was de actie van Suárez de scheidsrechter ontgaan en kwam de speler er ongestraft vanaf.

Na de wedstrijd heeft de Fifa een disciplinair onderzoek gepleegd. Aan de hand van onder andere televisiebeelden viel het vonnis: geschorst voor negen wedstrijden en vier maanden uitgebannen van alle voetbalactiviteiten. De ploeg van Uruguay heeft zich geplaatst voor de volgende ronde na een 1-0 overwinning op Italië. De ploeg van coach Oscar Tabárez neemt het zaterdag in de achtste finales op tegen Colombia, maar dan zonder Suárez.

Intussen heeft de Fifa ook bekendgemaakt dat de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Duitsland normaal, zoals gepland, wordt afgewerkt in Recife. Hevige regenval in Recife heeft zware overstromingen veroorzaakt. De wegen zijn veranderd in rivieren en is de toegang naar het stadion bemoeilijkt. De Fifa heeft beslist dat de locatie voor de laatste wedstrijd in groep G onveranderd blijft.

  1. fifa 4
  2. wedstrijd 4
  3. suarez 3
  4. wedstrijden 2
  5. geschorst 2