1. vorige
  2. volgende

Bouterse: geen haast met minder ministeries

PARAMARIBO, 15 jul – Tijdens de tweede regering Bouterse zal het terugbrengen van het aantal ministeries worden bekeken. Anders dan werd gesuggereerd de laatste weken, zal het niet op stel en sprong gebeuren. Er zitten te veel haken en ogen aan.

Minder ministeries betekent onder meer dat er gefuseerd moet worden. “De taakstelling moet worden geherdefinieerd. We hebben gedacht een ministerie te nemen en het goed door te kauwen. Het is een proces van zeker twee tot drie jaar. Als je er niet uitkomt, moet je het niet doen”, zei president Desiré Bouterse kort na zijn herverkiezing. Onmogelijk is het niet, wel ingewikkeld.

Politieke omstandigheden spelen mee, zoals partnerschappen. Het gaat verder dan alleen maar de regeercoalitie. “Wie ministers worden, is van minder belang. We moeten beseffen dat het geen makkelijk karwei wordt. We moeten naar een platform om samen naar de problemen te kijken. Anderen buiten de coalitie zullen ook betrokken worden bij het rekruteren van ministers”, aldus Bouterse.

  1. bouterse 3
  2. ministeries 2
  3. ministers 2
  4. paramaribo 1
  5. jul 1