1. vorige
  2. volgende

Tien gestolen auto’s teruggevonden

De recherche van het bureau Nieuwe Haven heeft tien gestolen auto’s achterhaald. De auto’s zijn gevonden bij een bende autodieven bestaande uit Guyanezen en Surinamers. De bende heeft vaker geweld aangewend om de auto’s te stelen.

Vooral taxichauffeurs waren een doelwit. De criminelen huurden een taxi waarna de taxichauffeurs, onder bedreiging met wapens, werden beroofd van hun voertuigen. Na de diefstal kregen de auto’s valse nummerplaten en valse chassisnummers. De valse nummerplaten en chassisnummers zijn vooral afkomstig van auto’s die geen deel meer nemen aan het verkeer. Bijvoorbeeld “total loss” verklaarde auto’s. In sommige gevallen zijn de gestolen auto’s overgespoten in een andere kleur. Tot nu toe zijn vier mannen aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zitten al ongeveer twee maanden vast.

De politie merkt op dat wanneer een motorvoertuig buiten gebruik is geraakt, de eigenaar of houder van het voertuig, de kentekenplaten en het nummerbewijs binnen 30 dagen moet inleveren op de afdeling Verkeers Technische Dienst (VTD) op het politiebureau Geyersvlijt.

  1. autos 7
  2. valse 3
  3. gestolen 2
  4. bende 2
  5. taxichauffeurs 2