1. vorige
  2. volgende

Canadees opgelicht met nepbaan in Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – Een man in Canada heeft betaald voor het verkrijgen van een baan in Suriname. Een baan die niet bestaat, naar achteraf bleek. De man betaalde vijfduizend dollar en schakelde dan ook de politie in.De politie in Canada maakte daarop contact met de collega’s van het Korps Politie Suriname.

Volgens de Times of Suriname is intussen één persoon gearresteerd. Het betreft een Afrikaan die slachtoffers wierf per e-mail. Hen werd een mooie baan voorgespiegeld met ruime verdiensten. De Canadees moet er in zijn getrapt want hij betaalde grif de gevraagde vijfduizend dollar. De politie arresteerde aanvankelijk een vrouw. Die vertelde dat vier Afrikanen betrokken waren.

De vier zijn aangehouden. De ene zit vast voor oplichting en de andere voor illegaal verblijf in Suriname. De vrouw zelf werd op vrije voeten gesteld, omdat ze zwanger is. Nagegaan wordt of ook anderen betrokken zijn bij de oplichting. De politie waarschuwt burgers ook voor mailtjes waarin wordt aangekondigd dat ze één of andere loterij gewonnen hebben. Ook voor andere vormen van oplichting via het internet is het oppassen geblazen.

  1. politie 5
  2. suriname 4
  3. baan 3
  4. oplichting 3
  5. man 2