1. vorige
  2. volgende

Niet alleen delen van Paramaribo

PARAMARIBO - Niet alleen delen van Paramaribo, maar ook gebieden in het binnenland hebben in de afgelopen dagen te kampen gehad met zware buien en hevige winden, die schade hebben aangericht. De dorpelingen gaan nuchter om met de situatie. 

Districtscommissaris Armand Jurel van het Boven-Surinamegebied zegt dat in het dorpje Donderskamp aan de Boven-Coppenamerivier vorige week aanplanten door de harde wind en zware neerslag zijn vernield. Zaterdag was het daar zonnig, maar de dagen daarvoor was het zwaar weer. Ook in Coeroenie heeft het veel geregend, waardoor het vliegverkeer in gedrang is gekomen. De burgervader wordt door de bestuursambtenaren van de ressorten op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, maar tot nu toe is er geen sprake van extreme gevallen. Jurel denkt dat de binnenlandbewoners de situatie min of meer kennen, waardoor ze kalm blijven. Indien zich excessen zouden voordoen, zouden ze wel in paniek kunnen raken.

Verder laat hij weten dat de waterstanden in de rivieren nu hoog zijn. Kapitein Johan Djanie zegt dat het in het gebied van Drietabbetje wel heel hard regent, maar er staat een normale wind en de dorpelingen zijn niet bang. "We hopen dat de situatie van 2006, waarbij dorpen waren ondergelopen, zich niet herhaalt. De omstandigheden in de destijds overstroomde dorpen San Ben Doe Mi en Pikin Kriki, zij momenteel nog gunstig. Districtscommissaris Theo Sondrejoe: "Het regent enkele uren heel hard, maar daarna schijnt de zon. De situatie is dit jaar in ieder geval beter dan drie jaar geleden, waar het de hele dag door regende."
  1. situatie 4
  2. paramaribo 2
  3. dagen 2
  4. zware 2
  5. dorpelingen 2