1. vorige
  2. volgende

Braziliaanse goudzoeker doodgestoken bij goudkamp

De Braziliaanse goudzoeker Raimundo Olivar Silva is zaterdagavond doodgestoken door zijn 27-jarige collega en landgenoot Jose Louis T da S. Na de wedstrijd tussen Brazilië en Uruguay vierden de Brazilianen feest te Pompoe Kamboe in het Boven Saramacca gebied. Ene Carlos S. stond met een vrouw te praten toen Jose Louis haar onzedelijk betaste.

Er ontstond toen een woordenwisseling en een schermutseling tussen Carlos en Jose Louis. Op een gegeven moment moet Jose Louis een mes tevoorschijn hebben gehaald en Carlos in zijn buikstreek gestoken. Raimundo schoot Carlos te hulp. Hij is door Jose Louis in het bovenlichaam gestoken. Raimundo raakte daarbij zodanig gewond en is ter plaatse komen te overlijden.

De messentrekker is door omstanders aangehouden en naderhand overgedragen aan de politie. De gewonde Carlos S. is ondertussen ter verpleging in een ziekenhuis in Paramaribo opgenomen. De verdachte Jose Louis en het ontzielde lichaam van Raimundo Olivar Silva zijn ook naar Paramaribo overgebracht. De verdachte is hangende het onderzoek in verzekering gesteld en het lijk is ten behoeve van de justitie in beslag genomen, meldt de politievoorlichting.
  1. jose 6
  2. louis 6
  3. carlos 5
  4. raimundo 4
  5. olivar 2