1. vorige
  2. volgende

“Prachtige opzet

PARAMARIBO -  “Prachtige opzet. Dít is kwaliteit. Zó hoort het in de showbiz.” Enkele enthousiaste reacties, zondagavond, na de officiële presentatie van de twaalf composities van Suripop XVIII, in de ballroom van hotel Torarica. 

De presentatie had het karakter van een thuisshow, waarvan de Stichting Ter Bevordering van Kunst en Kultuur (STBKK) bij de overhandiging van de cd's en dvd's aan de componisten, voor het eerst de clips ook 'live' via de televisiezender ATV heeft uitgezonden. "Suripop is van het volk en bij de introductie willen we het volk bij betrekken", zegt Henk van Vliet, ondervoorzitter van STBKK

Behalve de introductie van de cd/dvd hadden de componisten zeggenschap in de opzet van hun clips. Alle twaalf componisten werden een voor een op de bank in een ontspannen sfeer door de presentatoren Simone Beharry en Andy Vliese ondervraagd.  Deze twaalf zijn gekozen uit een groep van 63 inzendingen.

Bij de presentatie van de nummers werd duidelijk zichtbaar dat het publiek genoot van de liederen. Bezoeker Earl Ronowidjojo die zelf drummer is, is tevreden over de opzet. "Meestal neemt het wat tijd om na de introductie aan de liederen te wennen. Maar bij deze heb ik al twee favorieten kunnen kiezen. De organisatie mag voor mijn part de introductie elk jaar op deze manier doen", besluit Ronowidjojo tevreden.

De organisatie heeft dit jaar ook een collectors-dvd van de afgelopen achttien edities samengesteld. Hiervan zijn er 45 gemaakt die na de show voor driehonderd SRD werden verkocht. De finale is op 1 augustus.
  1. introductie 4
  2. opzet 3
  3. presentatie 3
  4. twaalf 3
  5. componisten 3