1. vorige
  2. volgende

Aanleg tweede brug naar Commewijne "In studie"

PARAMARIBO, 19 mrt – De regering overweegt de bouw van een tweede brug tussen Paramaribo en Commewijne. Dit meldt de Ware Tijd. Hoewel niet echt een prioriteit, worden de mogelijkheden toch bekeken. De Jules Albert Wijdenbosch brug blijkt het slachtoffer te worden van zijn succes.

De brug wordt intens bereden sinds de aanleg aan het begin van de een en twintigste eeuw. “Door de brug is men enorm gaan investeren in Commewijne. De ontwikkeling gaat nu zelfs zo hard dat er enorme files ontstaan”, zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW. Het verkeer wordt steeds drukker en minder handelbaar. Du moet naar opties worden uitgekeken. OW laat een studie uitvoeren die hooguit begin volgend jaar moet zijn afgerond.

Onder meer wordt nagegaan waar de brug moet komen te liggen. “Er zijn verschillende opties wat de locatie betreft, maar de keus is nog niet gemaakt”, aldus Parmessar. Onder meer wordt gedacht aan de oude kade van het voormalige houtbedrijf Bruynzeel. Die locatie ligt dichtbij de Jules Albert Wijdenbosch brug. Een andere mogelijkheid is bij het verder gelegen Domburg. Voorlopig blijft het bij plannen, vooral vanwege de hoge kosten.

  1. brug 6
  2. paramaribo 2
  3. commewijne 2
  4. jules 2
  5. albert 2