1. vorige
  2. volgende

Doodgeschoten man was oud bekende politie

De man die gistermiddag tijdens een vuurgevecht ter hoogte van het goudveld Kumbu in het district Brokopondo is overleden, was een struikrover en oud bekende van de politie. Vijf gouddelvers van het goudveld zijn gistermiddag omstreeks zes uur overvallen door zes criminelen. De gouddelvers waren op weg naar hun kamp toen zij werden overvallen door zes zwaar gewapende en gemaskerde struikrovers.

De slachtoffers werden mishandeld en beroofd van hun voertuig, een hoeveelheid ruw goud, hun mobiele telefoontoestellen en hun geld. De gouddelvers die al in het kamp waren, merkten dat er iets gaande was en schoten hun collega’s te hulp. Daarbij ontstond een schotenwisseling tussen de goudzoekers en de criminelen. Drie van de overvallen goudzoekers liepen schotverwondingen op, terwijl een van de criminelen dodelijk gewond raakte. De gedode man is geïdentificeerd als de 21- jarige Braziliaan genaamd Jefferson Da Cruz Da Sousa en is een oudbekende van de politie.

De overige criminelen zijn het bos ingevlucht. De gewonde goudzoekers mochten na medische behandeling naar huis. De politie heeft het ontzielde lichaam van de gedode rover in beslag genomen.

  1. criminelen 4
  2. politie 3
  3. gouddelvers 3
  4. overvallen 3
  5. goudzoekers 3