1. vorige
  2. volgende

Bouterse bedankt voor vijfendertigste Caricom-top

PARAMARIBO, 2 jul – President Desiré Bouterse ziet af van een trip naar Antigua Barbuda. Op het Caribische eiland wordt de vijfendertigste top gehouden van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Er wacht de leiders een ‘zware agenda’.

Onder meer zal gesproken worden over het eerste Strategisch Plan van de Caricom. De bedoeling is het plan voor meer economische en politieke samenwerking goed te keuren. Er moet vooral goed met elkaar worden afgestemd in onderhandelingen met andere blokken. De leiders zien de bijeenkomst dan ook als een historisch moment. Volgens de Times of Suriname laat Bouterse zich vertegenwoordigen door vicepresident Robert Ameerali.

Op de agenda staat ook een overeenkomst tussen Caricom en Canada. Suriname behoort tot de landen die nog niet helemaal tevreden zijn met de inhoud. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zijn het vooral de milieuaspecten die ‘niet lekker’ zitten. De Caricom-leiders nemen ook de gezondheidszorg in de regio onder de loep. De agenda vermeldt voorts het bespreken van de invloeden van klimaatveranderingen op de landen van het Caribisch gebied.

  1. caricom 4
  2. leiders 3
  3. agenda 3
  4. bouterse 2
  5. caribische 2