1. vorige
  2. volgende

Twee cursisten inspecteursopleiding betrapt op spieken

Twee cursisten van de inspecteursopleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) zijn woensdag in de vooravond tijdens het tentamen vak ‘Praktisch Politie Optreden’ betrapt op onregelmatigheden. De surveillant mr. A. Nasrullah, heeft de cursist, de onderinspecteur V., betrapt met een stuk papier. Na de ontdekking werd deze inspecteur in wording uit de klas gezet.

Kort daarna werd in klas B1 de cursist, in deze majoor van politie W., betrapt met een stuk spiekblaadje. Na de ontdekking heeft de cursist het papier in haar mond gestopt. De surveillant, inspectrice Dragtenstein, heeft geprobeerd het stuk papier uit de mond van de cursist te halen. Hierbij werd zij bijna gebeten aan haar vingers. Een ieder in de klas was onder de indruk en geshockeerd door dit voorval.

Uiteindelijk werd de zaak door gerapporteerd aan de coördinator en beide cursisten werden rapport aangezegd. Wat de overige cursisten Dagblad Suriname meegaven was dat de tijd, in dit geval de drie uren, niet voldoende was om het examenwerk af te maken. De stof op zich is veel en nogal moeilijk. De cursisten doen een beroep bij deze om het vak opnieuw te kunnen maken.

  1. cursisten 4
  2. cursist 4
  3. politie 3
  4. betrapt 3
  5. stuk 3