1. vorige
  2. volgende

Somohardjo: Sapoen en Chitan zijn overlopers

PL-structuren krijgen informatie over activiteiten die de partij gaat houden. (Foto: René Gompers) Pertjajah Luhur (PL) heeft woensdagavond een informatiebijeenkomst gehouden in haar partijcentrum. Dit om aan te tonen dat "slechts een groepje Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan ondersteunt". Paul Somohardjo vindt dat het om overlopers gaat. De leden drongen aan op royement van de groep, maar de leiding wil eerst de terugroeping rond hebben.

Somohardjo legde uit op de vergadering dat de fout niet moet worden gemaakt om de mensen te royeren. Dat zal het proces van terugroepen volgens hem in de wielen rijden. De partijleider haalde aan dat de mensen overduidelijk samenwerken met de regering en tegelijkertijd stellen dat ze lid zijn van PL.

"Pertjajah Luhur zit niet in het Sociaal Economisch Platform, maar de groep Sapoen. Rudy Soerodimedjo zit namens de overlopers in het FEP," legt Somohardjo uit. Wanneer Sapoen en Chitan worden geroyeerd, zal Soerodimedjo ook meegaan. Somohardjo blijft erbij dat de mensen aangezet zijn door de NDP om de partij te splitsen. Maar dit is volgens hem duidelijk niet gelukt, want de leden zijn gebleven en de structuren zijn in tact.

Somohardjo merkt op dat overal ter wereld de brandstofprijzen dalen, alleen in Suriname gaan die omhoog. Nu heeft het FEP ook nog voorgesteld om extra governmenttake te heffen. De politicus merkt op dat door de NDP de situatie in het land zo verslechterd is. De PL zal de volkswinkels weer openstellen voor leden om basisgoederen te kunnen kopen, zonder dat vervoerskosten in rekening worden gebracht. De goederen zullen tegen de kostprijs verkocht worden.
  1. somohardjo 5
  2. sapoen 3
  3. leden 3
  4. mensen 3
  5. structuren 2