1. vorige
  2. volgende

Een politieman ging voorbij aan de eed die hij aflegde en besloot samen met

PARAMARIBO - Een politieman ging voorbij aan de eed die hij aflegde en besloot samen met anderen verschillende berovingen te plegen. Daarvoor werden de slachtoffers eerst ontvoerd. Het Openbaar Ministerie is overtuigd van zijn schuld en eist voor de verschillende berovingen in totaal achttien jaar cel met aftrek van de periode die de verdachte in voorarrest heeft doorgebracht. 

De eerste beroving vond plaats in maart. Een getuige zag dat het voertuig van de slachtoffers werd klemgereden door een andere auto en dat één van de mannen in de kofferbak werd geduwd, terwijl de tweede persoon in de auto werd gestoten. Beide slachtoffers moesten slagen en trappen incasseren. De twee zeggen beroofd te zijn van geld, goud, sieraden en andere persoonlijke spullen.

In april zou de vermoedelijke dader naar Marowijne zijn vertrokken om het tweede feit te plegen en ook het district Wanica zou het toneel zijn geweest van strafbare feiten door deze politieman gepleegd.

Alle getuigen en benadeelden van de berovingen herkenden de verdachte als dé persoon met het vuistvuurwapen die zich als agent had gelegitimeerd. Op 11 augustus houdt de advocaat van de verdachte, Oscar Koulen, zijn pleidooi.
  1. berovingen 3
  2. slachtoffers 3
  3. verdachte 3
  4. politieman 2
  5. plegen 2